Memento de la Alegerile Consiliului de Mediere



    
Inca din 15 decembrie 2011 am ezitat sa public acest articol datorita opiniilor unor colegi, precum ca ar fi prea agresiv. Cu toate acestea imi asum tot ce am afirmat si astept comentarii constructive, la obiect.

     Recentele alegeri care au avut loc la Consiliul de Mediere, au fost marcate atat de imaturitatea profesionala a unor mediatori autorizati care si-au exprimat votul, cat si de lipsa de etica si de valoare a unor candidati care au aspirat la un loc in Consiliul de Mediere, in opinia mea. 

Cine sunt eu sa-mi exprim o opinie?

     Sunt mediator autorizat si am facut parte din Comisia de Monitorizare a alegerilor, având onoarea de a fi desemnat de către asociația profesională din care fac parte.

Care sunt percepțiile mele in urma desfășurării alegerilor?

     Pe de o parte, rămân cu impresia că lupta orgolilor și suficiența  celor  care au alergat pentru a ocupa un loc in Consiliul de Mediere, nu a facut altceva decat sa aduca deservicii acestei nobile profesii care se dezvolta incet dar sigur gratie eforturilor susținute ale pionierilor și oamenilor de calitate, al rezultatului muncii adevaratilor profesionisti.

     Pe de altă parte, nu mă pot abține să mă întreb în ce măsură calitatea unor formatori s-a regasit in calitatea electorilor care s-au dovedit total nepregatiti si rau intentionati dintr-un spirit de frondă si contrazicere față  modul de organizare la care nu au avut nici cea mai mica contribuție.

     Am auzit nemultumiri exprimate de mediatori proaspat autorizati, dar formati de anumiti “specialisti”, nemulțumiri formulate într-un mod total necorespunzător din punct de vedere al profesiei de mediator. Acest paralelism l-am observat manifestat de către “mediatori” care își intemeiază pretențiile și așteptările de la membrii Consiliului de Mediere numai pentru ca  au facut 15 zile de scoala. Aceștia se cred primii îndreptățiți sa ceara medieri de la Consiliu,  clienti, nu au fost informati ce au de facut, nu cunosc meritele Consiliului, nu cunosc limitele pretentiilor, nu stiu decat sa arunce cu noroi.

     În rezumat, apreciez că și egocentrismul unor candidati, a dus la sacrificarea  imaginii organizatiei din care fac parte, prin reprezentarea lor la vot de catre un electorat nemotivat, nepregatit, fapt ce a condus la anularea  aproape a jumatate din voturi.
   
    MARIETA UNGUREANU
 MEDIATOR